Výživa
Zvýrazňovače chuti – jakým se vyvarovat a na co si dávat pozor
Přemýšleli jste někdy nad tím, proč je zdravý životní styl pro spoustu lidí velmi obtížně udržitelný? Proč se snadno jedinec vrátí ke všem těm
Umělá sladidla a jejich úskalí – 2. část
Tento článek je pokračováním první části článku "Umělá sladidla a jejich úskalí". První část článku si můžete přečíst zde: SORBITOL (E 420)
Umělá sladidla a jejich úskalí – 1. část
Umělá nebo také náhradní sladidla jsou potravinářské přísady, které se používají pro zintenzivnění chuti výrobku. Oproti obyčejnému cukru mají v malé dávce mnohonásobně větší
Mýty o kokosovém oleji – aneb kde je pravda?
Před pár lety zažil velký boom. Je k dostání na pultech téměř v každém obchodě. Zejména pak v oddělení se zdravou výživou. Bio, raw,
Aditiva v potravinách – konzervanty
To, aby námi konzumované potraviny byly zdravé, již dávno není pro výrobce prioritou. A koneckonců i my jakožto konzumenti oceníme, když jídlo skvěle chutná,
Má káva místo ve zdravém jídelníčku? Nemůže mi uškodit?
Nezdá se vám, jako by se poslední dobou roztrhl pomyslný pytel s různými „zdravějšími“ alternativami klasické kávy? Na proteinové kávě, která je vlastně jenom