• Náročnost: střední
  • Potřebné vybavení: trouba, forma na donuty
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba pečení: 20 minut

Co budeme potřebovat

  • 30g rýžové mouky
  • 30g špaldové mouky
  • 1 celé vejce (50g)
  • 30g proteinu (použili jsme MPS 5 PRO vanilka)
  • 30g banánu
  • 50g bílého jogurtu (3,9% tuku)
  • 25g oleje (třeba kokosový nebo řepkový)
  • kypřící prášek

Tohle je základ na těsto. Jako polevu jsem vsadila na proteinová másla (Proteinela, Coconela, Caramela), na posyp jsem použila strouhaný kokos, rozdrcenou čokoládu, mandle a arašídy. Použila jsem také mražené ovoce (lesní směs), ale pro příště bych sáhnula raději po lyofilizovaném ovoci. Můžete improvizovat a na donut si dát cokoliv dle gusta.

Postup

  1. Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C
  2. V míse smícháme všechny sypké ingredience – tedy mouky, protein a kypřící prášek
  3. Do zamíchané směsi opatrně přidáme jogurt, vajíčko, rozmačkaný banán, přilejeme olej a vše spolu pořádně promícháme
  4. Hotovou směs vlijeme do formy na donuty (formu doporučuji vymazat, aby se těsto nepřichytilo) a dáme do trouby péct
  5. Pečeme zhruba 20 minut při 180°C, dokud donuty na povrchu nezezlátnou (pro ujištění můžeme aplikovat test špejlí)
  6. Donuty necháme vychladnout při pokojové teplotě a na závěr si je ozdobíme dle našich preferencí
  7. Dobrou chuť!

Naše kombinace

  • ChocoNut + lesní ovoce + kokos
  • Proteinela + mandle
  • Caramela + mandle
  • Coffeenela + kokos + čokoláda
  • Caramela + čokoláda
  • Proteinela + arašídy
  • ChocoNut + kokos
  • Coffeenela + arašídy
  • Coffenela + čokoláda + banán

Spočítej si nutriční hodnoty


g
Nutriční hodnoty nag
Energiekcal
Bílkovinyg
Sacharidyg
Tukyg

Nutriční hodnoty jsou pouze na surový donut bez přidané polevy, posypů atd. V závislosti na tom, co si na donut dáte, se budou lišit nutriční hodnoty.

Autor článku

Tereza Kalousová
Tereza Kalousovákuchařka
Fitness nadšenec a budoucí závodnice v bikini fitness, co ráda vaří, peče a snaží se vymýšlet nové recepty a kombinace z co nejplnohodnotnějších surovin.

Komentáře