Cuketový perník

Od Publikováno: 29 října, 2020Aktualizováno: 31 května, 2021Kategorie: Recepty0 komentářů

Co budeme potřebovat

  • 180g špaldová mouka
  • 20g holanské kakao
  • 40g čokoládový protein (my jsme použili čokoládový Pure Elite CFM)
  • 1x prášek do perníku
  • skořice
  • 20g stévie
  • 200g cukety = malá cuketa
  • 30ml oleje (my použili olivový)
  • 200ml mléko polotučné
  • 20g kokosu na posypání

Tyto suroviny jsou na perník bez pomazánky. Na vrch perníku si můžete dát jakoukoliv pomazánku (Choco Nut, Proteinela, Caramela, Coconela)

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 180°C.
  2. Do velké mísy nastrouháme najemno cuketu a přidáme k ní všechny sypké ingredience tedy mouku, kakao, protein, stévii, prášek do perníku, skořici a opatrně vše spolu promícháme.
  3. Do těsta postupně vmícháme olej a mléko.
  4. Těsto vlijeme do připravené nádoby a dáme péct do předehřáté trouby asi na dobu 25-30 minut.
  5. Hotový perník pomažeme vaší oblíbenou proteinovou pomazánkou, (my jsme použili Proteinelu) a posypeme kokosem.
  6. Perník necháme vychladnout a následně jej můžeme podávat.

V tomto receptu jsme použili

Proteinela - lískooříškový krém

Proteinela

Směs arašídů, lískových ořechů, proteinu, čokolády a kokosového oleje.
Koupit (349Kč)

Spočítej si nutriční hodnoty


g
Nutriční hodnoty na g
Energie kcal
Bílkoviny g
Sacharidy g
Tuky g

Nutriční hodnoty jsou pouze na surový perník bez přidané pomazánky na povrch. V závislosti na tom, co si na perník dáte, se budou lišit nutriční hodnoty.

Autor článku

Tereza Kalousová
Tereza Kalousovákuchařka
Fitness nadšenec a budoucí závodnice v bikini fitness, co ráda vaří, peče a snaží se vymýšlet nové recepty a kombinace z co nejplnohodnotnějších surovin.

Sdílet tento článek.