Cuketový perník
- Náročnost: střední
- Potřebné vybavení: trouba
- Doba přípravy: 10 minut
- Doba pečení: 25 minut
Co budeme potřebovat
- 180g špaldová mouka
- 20g holanské kakao
- 40g čokoládový protein (my jsme použili čokoládový Pure Elite CFM)
- 1x prášek do perníku
- skořice
- 20g stévie
- 200g cukety = malá cuketa
- 30ml oleje (my použili olivový)
- 200ml mléko polotučné
- 20g kokosu na posypání
Tyto suroviny jsou na perník bez pomazánky. Na vrch perníku si můžete dát jakoukoliv pomazánku (Choco Nut, Proteinela, Caramela, Coconela)
Postup
- Předehřejeme si troubu na 180°C.
- Do velké mísy nastrouháme najemno cuketu a přidáme k ní všechny sypké ingredience tedy mouku, kakao, protein, stévii, prášek do perníku, skořici a opatrně vše spolu promícháme.
- Do těsta postupně vmícháme olej a mléko.
- Těsto vlijeme do připravené nádoby a dáme péct do předehřáté trouby asi na dobu 25-30 minut.
- Hotový perník pomažeme vaší oblíbenou proteinovou pomazánkou, (my jsme použili Proteinelu) a posypeme kokosem.
- Perník necháme vychladnout a následně jej můžeme podávat.
V tomto receptu jsme použili
Proteinela |
Směs arašídů, lískových ořechů, proteinu, čokolády a kokosového oleje. |
Koupit (349Kč) |
Spočítej si nutriční hodnoty
g | ||
Nutriční hodnoty na | g | |
Energie | kcal | |
Bílkoviny | g | |
Sacharidy | g | |
Tuky | g |
Nutriční hodnoty jsou pouze na surový perník bez přidané pomazánky na povrch. V závislosti na tom, co si na perník dáte, se budou lišit nutriční hodnoty.