- Náročnost: středně složitá
- Potřebné vybavení: miska, trouba
- Doba přípravy: 30 minut
- Doba pečení: 30 minut
Co budeme potřebovat
Šneci:
- 240ml polotučného mléka
- 70g másla
- 20g cukru
- 1 droždí čerstvé
- 400g hladké mouky
- 1 vejce
- Špetka soli
Naplň:
- Skořice
- 40g Proteinely
Krém:
- 2 lžíce odtučněného tvarohu
- 50ml mléka
- Jakékoliv sladidlo
Postup
- Do misky nalij 240ml vlažného mléka.
- Přidej 70g másla, 20g cukru a 1 celé čerstvé doždí.
- Obsah pořádně vymíchej a nechej 15 minut odpočinout.
- Po 15 minutách přidej 400g hladké proseté mouky a 1 vejce.
- Vypracuj si hladké těsto, které nech 2 hodiny kynout.
- Vykynuté těsto následně rozválej, namaž na něj vrstvu Proteinely a posyp skořicí.
- Těsto zamotej do šneků, hoď na plech a nechej je 15 minut odpočinout. Mezitím rozehřej troubu na 180°C.
- Po 15 minutách dej do trouby a peč cca 30 minut.
- Vytvoř si náplň, kdy smícháš tvaroh, mléko a jakékoliv sladidlo.
- Po 30 minutách vytáhni z trouby, pomaž vytvořenou náplní a je hotovo!
Vyjde asi na 9-10 šneků. Jeden šnek má zhruba 5g bílkovin, 13g sacharidů, 10g tuků a tudíž 270 kcal.
V receptu byl použit
Proteinela |
Lískooříšková pochoutka z nejkvalitnějších surovin s vysokým obsahem bílkovin. |
Chci koupit Proteinelu |
Spočítej si nutriční hodnoty
g | ||
Nutriční hodnoty na | g | |
Energie | kcal | |
Bílkoviny | g | |
Sacharidy | g | |
Tuky | g |